2.4-Autoresponder3_280x168

Autoreponder zoals mailchimp is een email programma

Een autoresponder is een speciaal programma om mailadressen van (potentiële) klanten te verzamelen, email te versturen en de ledenlijst(-en) te beheren. Een goede autoresponder zoals mailchimp zal ook andere mogelijkheden bieden die belangrijk zijn om een succesvolle marketing campagne te voeren om zo ten slotte (online) producten of diensten te verkopen.

Waarom autoresponder?

Een autoresponder zorgt ervoor dat bezoekers kunnen inschrijven op een (of meerdere) autoresponder-lijsten. Eenmaal ingeschreven krijgen de abonnees b.v. een vooraf vastgestelde set met email druppelsgewijs toegestuurd. De autoresponder regelt doorgaans ook het uitschrijvingsproces.

Waarop letten bij het gebruik van een autoresponder?

In Nederland ben je wettelijk verplicht om aan een aantal voorwaarden te voldoen als je mensen via e-mail informatie wilt aanbieden. Waar het op neerkomt is:

  • de bezoeker moet duidelijk zijn waarvoor hij/zij zich inschrijft.
  • de bezoekers mogen alleen mail ontvangen over het onderwerp waarvoor zij zich hebben ingeschreven
  • de bezoeker moet een actieve, vrijwillige handeling uitvoeren om te worden ingeschreven.
  • de bezoeker moet op een gemakkelijke manier altijd kunnen uitschrijven.

Een autoresponder service kan dit automatisch voor jou doen, volgens een door jou van te voren bepaalde strategie.

Waar vind ik een goede autoresponder?

De marktleider in dit service is Aweber (deze gebruiken wij ook). Andere goede bedrijven zijn get-response en iContact. Wat goed aan deze bedrijven is dat je gemakkelijk en intuatief alles kunt opzetten.

Een andere service die veel beginners gebruiken is mailchimp omdat het gratis is voor een lijs tot 2000 mails of 12000 verstuurde mails per maand. Met de gratis account heb je uitgebreide basis functies en design. Voor extra designs en functies moet je wel betalen. Dit is een goede service, zeker als je verwacht niet meer dan enkele honderden inschrijvers te hebben.

Heb je grotere plannen, overweeg dan een van de betaalde services gebruiken. Je kunt al beginnen met $9 per maand (icontact) of 18-20 Dollar per maand bij get-response en Aweber, maar ook bij Mailchimp. De prijs verschilt niet veel als je een lijst weet te bouwen van enkele honderden.
Allemaal bieden ze trainingsmateriaal (Engels) aan, om gebruik van hun systeem te kunnen maken.
( in dit blog zullen we ook tutorials en trainingen in het Nederlands plaatsen)

Wel is het zo dat je bij (bijna) alle autoresponder services een credit card nodig hebt.

Een belangrijke keuze

Het is aan te raden om even goed stil te staan als je een keuze voor een autoresponder gaat maken. Het is namelijk niet zo makkelijk om van de ene service naar de andere over te stappen. Als je na een tijdje naar een andere autoresponder wilt over stappen, is jouw lijst waarschijnlijk gegroeid. Vaak kun je dan niet zonder meer jouw lijst overnemen. Vaak word je dan verplicht om je hele lijst weer toestemming te vragen om mail te sturen. Dat is echter een (bijna) dodelijke actie. Omdat de meeste mensen op een dergelijk verzoek geen actie ondernemen en uiteindelijk van jouw lijst verwijderd worden.

Wel is het zo dat als je gebruik maakt van de service van Aweber en wilt downgraden naar een andere service, dit probleemloos kan. Aweber staat bekend om strenge spam controle. Als je een lijst wilt exporteren uit Aweber is het meestal een goede lijst omdat Aweber zo is opgezet dat de lijst actieve abonnees heeft welke d.m.v. double opt-in lid zijn geworden.

Kan je zonder email marketing?

Er is in het Engels een bekend gezegde: “the money is in the list” (het geld zit in de lijst). Als je geen mailing- of klantenlijst bouwt van jouw (potenti√´le) klanten, loop je inkomsten mis. Of je nou een “gewone” zaak hebt of een internet business.

Echter: het verzamelen van mailadressen is niet genoeg. Je moet de lijst regelmatig gebruiken om jouw abonnees waarde of voordeel aan te bieden. Dit kan informatie, een korting of een ander voordeel zijn. Een autoresponder is een geweldige manier om contact te houden met jouw klanten!

Als je email marketing goed gebruikt, kun je niet alleen relatie bouwen met jouw bestaande klanten, maar er ook voor zorgen dat je meer leads krijgt uit jouw klanten.(door mensen te stimuleren jouw mails te delen). Daarnaast kun je jouw lijst een email sturen waarin je een directe verkoop probeert te realiseren. (doe dit echter niet te vaak !)

Ben je serieus met het opbouwen van een (internet) business, overweeg dan zeker om een lijst aan te leggen met (potentiële) klanten. Bouw je een internet business, dan is een autoresponder HET aangewezen middel!

Je kunt prima met een gratis mailchimp account beginnen zodat je geen kosten hebt bij een niet al te grote lijst met namen. Later kun je altijd upgraden naar een betaalde account.

 


Coolblue 728x90


728x90_ShutterStock-Culture_NL_animated
WordPress Membership Plugin


Go Daddy NL 728x90 30 off
Codecanyon wide 728 x 90


Brand Communication Image Banner 728 x 90


03 GIF Banner


KPN Algemeen 728 x 090

Themeforest wide 728 x 90