veilige-website-s

Hier 6 simpele stappen voor een veilige en snelle wordpress website!

1. Installeer een anti-spam plug-in. Overal waar gebruikers een reactie kunnen geven, stel je jezelf bloot spam berichten. Deze zijn niet alleen vervelend, maar beïnvloeden de prestaties van server systemen ook nog nadelig.

2.Maak gebruik van een website scanner zoals sucuri of Wordfence. Deze kunnen jouw website bestanden scannen op virusbesmettingen, kunnen bepaalde bezoekers de toegang weigeren en waarschuwen als er updates nodig zijn (.b.v. per mail). Sucuri heeft een soort “maak mijn website veilig” stappenplan (erg handig). Wordfence heeft daarentegen weer een cache-optie (versnelt je website). het is niet aan te raden beide plug-ins te installeren en actief te houden.

3. Zorg ervoor dat WordPress, plug-ins en thema-bestanden altijd up to date zijn. B.v. Wordfence kan je hierover op de hoogte houden.

Verwijder plug-ins en thema-bestanden die je niet gebruikt.

4. Versnel je site door alleen die plug-ins te laden die ook daadwerkelijk nodig zijn voor de betreffende pagina of post. Plugin organizer kan je daarbij behulpzaam zijn. Het beste is natuurlijk zo weinig mogelijk plug-ins te gebruiken

5. Gebruik een cache plug-in zoals b.v. WP Super Cache om jouw website te versnellen. Tip: let op dat je gebruik maakt van “Don’t cache pages for know users” in het tabblad “Advanced”. Als je zelf werkt aan je website zie je zo altijd de meest recente gegevens.

6. Verklein grote afbeeldingen. Je kunt daarvoor gebruik maken van diverse programma’s / apps maar ook online zoals b.v. op webresizer.com. Fotocamera’s maken tegenwoordig gemakkelijk foto’s van 4,5 mb. Deze zijn vaak niet alleen te groot qua formaat, maar ook in mb’s. Een dergelijke foto is vaak makkelijk te verkleinen tot 35 kb zonder zichtbaar kwaliteitsverlies. Het levert echter wel een 128 x snellere laadtijd voor die afbeelding op!

Door de bovenstaande 6 stappen uit te voeren (het installeren en instellen van de plugins kun je in enkele minuten doen) krijg je een website die vrij is van spam, en sneller laadt. Vergeet nier een back-up te maken van je website voordat je aan de slag gaat! een handige (gratis) tool daarvoor is duplicator.

Hoe snel is mijn website eigenlijk?

Kijk eens op de website speed test tool van Pingdom, om de snelheid van jouw website te testen. Doe het enkele keren en noteer de resultaten. Neem daarvan het gemiddelde. Doe dat 1 x voor- en 1 x nadat je bovenstaande stappen hebt uitgevoerd. Laat je hieronder weten wat het resultaat is?

 

 728x90_ShutterStock-Culture_NL_animatedCodecanyon wide 728 x 90


Coolblue 728x90


Go Daddy NL 728x90 30 off


03 GIF Banner


Brand Communication Image Banner 728 x 90


KPN Algemeen 728 x 090

Themeforest wide 728 x 90
WordPress Membership Plugin