stock.exchng

Gratis foto’s voor website nodig?

Als je een website maakt of onderhoudt,

Zal je vaak afbeeldingen of foto’s nodig hebben ter verduidelijking of om jouw website visueel aantrekkelijker te maken.

Op het internet kun je nagenoeg alle vinden, maar wat velen zich niet realiseren is dat¬† op bijna alle afbeeldingen of foto’s copyrights rusten. Dit betekend dus dat je niet zomaar een foto of afbeelding van het internet kunt aftrekken en deze op jouw eigen site kunt gebruiken.!

Er zijn vele websites waar je afbeeldingen kunt kopen, tegen een betaalbare prijs. Het probleem is wel vaak dat je veel grafisch materiaal nodig hebt, en veel “enkele euro’s” vormen samen ook een grote investering!

Wat kun je dan doen om gratis foto’s voor website te krijgen?

  • neem zelf foto’s ! een goede techniek is om close-up foto’s te nemen van objecten. Deze zijn vaak goed en visueel aantrekkelijk om te gebruiken op een website, mits deze maar goed genomen zijn
  • vraag eens rond, het blijkt vaak dat er in jouw directe omgeving zich menen begeven die een hobby uitoefenen op het grafische vlak (schilderen, tekenen, fotograferen etc.) misschien kun je werk van hun gebruiken.
  • Zie je materiaal dat je wilt gebruiken op een bepaalde website, stuur de beheerder/eigenaar van deze website een mail met de vraag of je zijn/haar afbeelding mag gebruiken. Je zal versteld staan hoe vaak dit zonder probleem kan!
  • Er zijn enkele sites waar je foto’s kunt downloaden en gebruiken. Op deze foto’s bestaat wel copyright, maar je kunt deze gewoon gebruiken (mits je voldoet aan de voorwaarden) Controleer dus de voorwaarden: meestal is er geen betaling vereist, soms is een vermelding naar de bron voldoende.

Een goede is: http://www.sxc.hu

Je kunt hier – per dag- maximaal 50 foto’s van vaak hoge kwaliteit downloaden die je “vrij”kunt gebruiken. “Vrij”: controleer de voorwaarden voordat je materiaal van hen gebruikt). Let op bij foto’s uit de bovenste of onderste rij. Deze zijn meestal afkomstig van iStockphoto.com: een betaalde service.

Toch liever betaalde foto’s?

Betaalde foto’s kun je downloaden van b.v. http://iStockPhoto.com, maar er zijn talloze websites waar je tegen betaling foto’s kunt downloaden. Tik in Google in “stock photo”of “stock pictures” en je vind er talloze.

 KPN Algemeen 728 x 090Brand Communication Image Banner 728 x 90


Go Daddy NL 728x90 30 off
Codecanyon wide 728 x 90
Themeforest wide 728 x 90


728x90_ShutterStock-Culture_NL_animated


Coolblue 728x90

03 GIF Banner
WordPress Membership Plugin