Gratis Photoshop alternatief : gimp

Gratis Photoshop alternatief: Gimp

Als je regelmatig een afbeelding wilt bewerken als is het maar een beetje kleiner maken, bijsnijden, opslaan in een nader formaat etc. Dat heb je al gauw een grafisch pakket nodig. Je komt dan al gauw uit bij Photoshop van Adobe: Dit is zo ongeveer het meest toonaangevende pakket wat er bestaat. Jouw eigen creativiteit is de grens van wat jij met dit pakket kunt. De mogelijkheden zijn dus eindeloos. Daarvoor moet je wel diep in de buidel tasten: Een nieuw licentie kost ongeveer tussen de 800,- en 950,- euro. Zeer betaalbaar als dit jouw enige gereedschap is waar jij professioneel jouw brood mee verdient, maar dat is helaas niet voor iedereen weggelegd.

Gelukkig is er een alternatief

Gelukkig is er een alternatief die bovendien nog helemaal gratis is ook: Gimp!

Als het gaat om het arsenaal aan mogelijkheden, dan wint Photoshop zonder twijfel. Wil je een logo, een paar icoontjes of een website “behangen” dan kun je met Gimp meer dan uit de voeten. Wil je grafisch materiaal maken voor professioneel drukwerk, dan is Gimp NIET geschikt. Gimp ondersteund geen CMYK+ en gaat minder goed om met lettertypen zoals Photoshop dat doet.

Verwacht overigens niet dat gimp makkelijker is om aan te leren dan photoshop. Sterker nog, ik geloof dat als je bekend bent met photoshop, de overstap naar gimp makkelijk is te maken. Ben je niet bekend in photoshop, dan zal de “Learningcurve” voor beiden vergelijkbaar zijn.

Voor hen met een klein budget is gimp zeker een aanrader. Verwacht geen gelijke met bijvoorbeeld photoshop, maar gimp komt zeker in de buurt.

Gimp kun je hier downloaden: http://www.gimp.org/downloads/

 

Themeforest wide 728 x 90


Go Daddy NL 728x90 30 off


728x90_ShutterStock-Culture_NL_animated

Brand Communication Image Banner 728 x 90
Codecanyon wide 728 x 90


Coolblue 728x90


03 GIF Banner


KPN Algemeen 728 x 090

WordPress Membership Plugin