Hoe kan ik grote bestanden uploaden in WordPress ?

Home/Installatie & onderhoud, overig, Wordpress/Hoe kan ik grote bestanden uploaden in WordPress ?

Hoe kan ik grote bestanden uploaden in WordPress ?

 grote bestanden uploaden in WordPress

Maximale uploadgrote in WordPress te weinig? Hoe kan ik grote bestanden uploaden in WordPress ?

Is de maximale bestandsgrote veel te weinig voor bestanden die je wilt uploaden? Grote bestanden uploaden in wordpress kan op de volgende manier:

Standaard uit de doos heb ik beperkingen voor wat betreft de maximal bestandsgrote wel teruggedrongen gezien tot 10-, 8-, of zelfs 2 mb.

uploadmaximaal_8_mb2

Is de maximale bestandsgrote veel te weinig voor bestanden die je wilt uploaden? Lees dan dit artikel. Je kunt er waarschijnlijk namelijk wat aan doen.

Met name het limiet van 2 mb is, naar mijn idee, tegenwoordig echt te weinig. Natuurlijk weten we allemaal dat je b.v. grafische afbeeldingen zo klein mogelijk moet houden zodat jouw website lekker vlot kan laden en dat niet zorgt voor eindeloos wachten voor jouw bezoeker.

Maar wat nu als je een catalogus, handleiding, HD foto materiaal etc. via jouw site wilt aanbieden?

Verkleinen tot een onacceptabele of onleesbare kwaliteit van het materiaal, is geen optie. Ftp-en dan maar? Helaas kan dan niet vanaf elk systeem en is wat omslachtiger, zeker voor een nieuwe of gemiddelde gebruiker. Gelukkig kun je het limiet oprekken tot een wat meer geschikter aantal mb’s.

Let daarbij wel op het volgende:

Wat mogelijk is en welke van onderstaande methode voor jou zal werken is afhankelijk van wat jouw hostingprovider toestaat. Waar de ene methode in de ene situatie wel werkt, zal deze in de andere situatie niet werken. Probeer elk van de methoden uit voor jouw specifieke geval, beginnend bij de bovenste. lukt dat niet, ga dan verder met de volgende. etc.

Het kan zijn dat geen van de methoden in jouw situatie werkt. Informeer of jouw hostingprovider jou kan helpen. (sommigen staan dit domweg niet toe. Overweeg in dat geval om over te stappen naar een andere: Bluehost.com is een goede waar je dat wel kunt doen en kom je er niet uit, dan zal de afdeling support jou graag verder helpen)

Bedenk ook dat -wanneer je het mogelijk maakt om grote bestanden te uploaden- je sneller aan een eventueel datalimiet (de hoeveelheid gegevens die je in jouw hostingomgeving maximaal mag opslaan) kunt komen.

Methode 1: bewerk het bestand functions.php van jouw thema

dashboard_bewerk_thema

Via het dashboard kun je online jouw theme / thema bestanden bewerken

(kun je ftp-en, maak dan een kopie van de bestanden die je gaat bewerken, voordat je daar aan begint!).

Via het dashboard kun je de bestanden van jouw thema online bewerken. Druk Op Weergave, Bewerker en kies aan de rechterkant in dat scherm het bestand functions.php uit door erop te klikken

In het venster waar je de code ziet staan scroll je helemaal naar beneden en plak je de onderstaande 3 regels:

 

en druk op Opslaan (save). Controleer nu, door naar media, nieuw bestand te gaan of het limiet nu is veranderd in 64Mb.

Is dat niet het geval, probeer dan methode 2.

Methode 2: Maak (of bewerk) een php.ini bestand

In de meeste gevallen (zeker als jouw website in een zogenaamde “shared host” is opgeslagen) zal je geen php.ini bestand kunnen vinden. In dat geval kun je er zelf een aanmaken en deze uploaden naar de root-folder (het hoogste niveau in de bestandsstructuur) van jouw website. Alles over hoe je kunt uploaden met b.v. filezilla lees je hier.

Het php.ini bestand kun je het beste aanmaken met een simple teksteditor, zoals b.v. windows kladblok of de teksteditor op de mac)

zet (kopieer / plak) de volgende regels in het php.ini bestand:

Controleer wederom, door naar media, nieuw bestand te gaan, of het limiet nu is veranderd in 64Mb.
Is dat niet het geval, probeer dan methode 3.

Methode 3: Bewerk jouw .htaccess bestand

Lukken bovenstaande methoden niet, dan kun je als laatste (werkt voor mij meestal) methode een aanpassing maken in het .htaccess bestand maken.

pas het .htaccess bestand aan dat zich in de root van jouw website bevind. Bevind er zich daar geen bestand met die naam, maak er dan een aan.

LET OP: een “.htaccess” bestand, heeft eigenlijk geen naam, maar alleen een zogenaamde extensie (dat gedeelte van een computerbestandsnaam ACHTER de punt). Sommige systemen laten bestanden met alleen een extensie niet, of niet goed zien. Wees je daarvan bewust: misschien bestaat het bestand wel, maar kun je het niet zien vanwege jouw systeem instellingen! Gebruik een filezilla om dit soort problemen te voorkomen!.

Neem de volgende regels in het bestand op (nadat je gecontroleerd hebt of ze al niet bestaan, maar andere waarden bevatten):

en upload het bestand naar het hoofdniveau (root) van jouw website
Controleer wederom, door naar media, nieuw bestand te gaan, of het limiet nu is veranderd in 64Mb.
Is het nog niet gelukt, wees er zeker van dat je niet naar een pagina uit jouw cache-geheugen (tijdelijk geheugen waar onlangs bezochte internetpagina’s in worden opgeslagen) kijkt.

TIP: voor dit soort problemen gebruik ik meestal een andere browser  dan diegene waar in de aanpassingen in heb gedaan.

Je kunt natuurlijk ook jouw internet geschiedenis wissen.

Nog geen resultaat? Laat een bericht hieronder achter, misschien kunnen wij jou helpen.

Succes!

 

Update:

Bijgevoegd DIT compleet php.ini bestand. Hierin is standaard een limit opgenomen van 64 MB. deze kun je naar wens aanpassen.

Zie hiervoor “upload_max_filesize” op regel 486 en “post_max_size” op regel 373.

download dit bestand, pak het uit en ftp het vervolgens naar de map wp-admin in jouw wordpress website.

 

Themeforest wide 728 x 90


Coolblue 728x90


Go Daddy NL 728x90 30 off


KPN Algemeen 728 x 09003 GIF Banner


Brand Communication Image Banner 728 x 90


728x90_ShutterStock-Culture_NL_animatedWordPress Membership Plugin
Codecanyon wide 728 x 90

 

About the Author:

Webulous
Webulous.net is een initiatief van Simple Online Solutions, een full service provider voor website ontwikkeling, promotie, onderhoud en advies op maat. Doordat wij regelmatig leuke uitdagingen krijgen voorgelegd, steken wij veel tijd in research en testwerk om bepaalde vraagstukken op te lossen. Veel van deze oplossingen zijn (gedeeltelijk) universeel toepasbaar en delen wij deze graag met de internet community. Op deze manier hopen wij iets terug te geven aan de community die ons ook vaak tot de oplossing bracht.

16 Comments

 1. Erick S. januari 26, 2014 at 5:23 pm - Reply

  Beste Webulous,
  Zit al weken met dit probleem?!

  Ik heb een formulier waarmee mensen grote bestanden moeten kunnen uploaden op een WordPress website. Ik gebruik hiervoor de WordPress plugin ‘Contact Form 7’…en alles lijkt te werken tot het een bestand groter dan 16MB betreft.
  Nu heb ik me wezenloos gezocht naar hoe ik deze limiet van 16MB (die in WordPress wordt aangegeven bij het uploaden van een nieuw bestand) kan verhogen. Maar wat ik ook doe…ook de tips en truuks die hier zijn genoemd…niets werkt.

  Waar kan dit aan liggen? Ik heb mijn host gevraagd wat te doen, maar die kwamen met dezelfde .htaccess-truuk die op deze pagina wordt genoemd. Zij doen hem echter als volgt:

  php_value upload_max_filesize 100M
  php_value post_max_size 100M

  Maar welke variant ik ook toepas…de 16MB blijft in WordPress van kracht.

  Wat rest mij nog te doen?

  • Webulous
   Webulous januari 26, 2014 at 6:17 pm - Reply

   dag erick,

   Ervan uitgaande dat je alles correct (op de juiste locatie, naam etc.) hebt opgeslagen is waarschijnlijk een instelling bij jouw host de bottleneck. Bovenstaande instellingen zijn de mogelijkheden die de gebruiker heeft. De host kan dit altijd overrulen. Heb je hen expliciet gevraagd naar hun limiet?

  • Webulous
   Webulous januari 26, 2014 at 6:32 pm - Reply

   Heb je trouwens de optie php.ini geprobeerd?

   Ik heb wel vaker gezien dat daar waar de ene optie werkt, de andere het wel doet!

   Ik zal een php.ini bestand hier opnemen. Deze kun je downloaden en opslaan in de wp-admin folder. Van jouw website( mits nog niet aanwezig)

   ZIE ONDERAAN HET ARTIKEL ONDER UPDATE.

 2. Erick S. januari 26, 2014 at 7:52 pm - Reply

  Hallo Webulous,
  Ik dacht je raakt een gevoelig punt…ik had de php.ini namelijk in de _root van de website staan…en niet in de wp-admin folder. Ik heb dit meteen aangepast…maar helaas maakte dit ook geen verschil. Ik zie jouw php.ini bestand echter graag verschijnen, misschien doe ik toch inhoudelijk iets verkeerd.

  Ik heb de host de situatie uitgelegd…die kwamen met de genoemde .htaccess oplossing (die niet werkt?)…en zij legde uit dat het niet de bedoeling is deze limiet eindeloos te verhogen met het oog op ‘server timeout ‘. Ook raadde zij het gebruik van FTP aan, want dat is nu juist zo geschikt voor het uploaden van grote bestanden.

  Kortom; HELLUP! Niets lijkt te werken…

 3. Webulous
  Webulous januari 26, 2014 at 10:02 pm - Reply

  Hoi,

  In het artikel, onderaan onder update, tref je een download link aan.
  Realiseer je echter dat de limiet echter door jouw host kan zijn ingesteld.

  Wie is jouw host ( van de website waar het om gaat)?
  Misschien even via contact formulier….

 4. Erick S. januari 26, 2014 at 10:09 pm - Reply

  Hallo,
  Ik heb zojuist het php.ini bestand gedownload…deze in de wp-admin folder geplaatst…maar er veranderd niets. WordPress blijft aangeven: Maximum upload file size: 16MB.

  En ik probeer dit dan in verschillende browsers, Firefox en Chrome.

  Of moet ik aan deze php.ini nog de volgende regels toevoegen:
  upload_max_filesize = 64M
  post_max_size = 64M
  max_execution_time = 300

  Bedankt voor alle zorgzame response! Ik begin er ietwat moedeloos van te geraken. De betreffende website kan LIVE! maar doordat het upload-verhaal niet werkt wordt dit uitgesteld. Erg lastig dat dit zoveel moeite moet kosten.

  • Webulous
   Webulous januari 26, 2014 at 10:18 pm - Reply

   Nee, het bestand is al goed. Gereed voor gebruik.
   Wsl zet de host het limiet.

   Ik wil nog wel even naar jouw htaccess file kijken als je het mij mailt.
   (Info op webulous.net komt aan.)

 5. Erick S. januari 26, 2014 at 10:59 pm - Reply

  Ik heb zojuist een email gestuurd met daarbij een htaccees bestand.
  Hartstikke bedankt voor alle genomen.te nemen moeite. Wordt erg op prijs gesteld.

  • Webulous
   Webulous januari 27, 2014 at 12:15 am - Reply

   Dank je,
   Ik heb hem ontvangen en bekeken. Geen problemen daar.

   Jouw host is in dit geval de limiterende factor.
   Neem contact met ze op en bespreek of ze de limiet kunnen aanpassen.

   Succes daarmee!

 6. Erick S. januari 27, 2014 at 12:19 am - Reply

  Ik ga de host (wederom) inlichten.
  Hartstikke bedankt!

 7. Reinier de Vries maart 4, 2015 at 8:46 pm - Reply

  Bedankt, bij ons werkte de .htaccess manier…..

 8. André Kager november 6, 2015 at 1:02 am - Reply

  Bedankt de .htaccess manier werkte voor mij. ik had php.ini via de host al geprobeerd en ook een eigen php.ini. Via jullie uiteindelijk de .htaccess aangepast. Soms is het lekker dat je de ervaring van een ander nog even kan lezen.
  Tipje, vertaal je template naar NL, dan ben je van die stomme “leave a comment” zooi af. Is heel gemakkelijk te doen met Poedit, lukt dat niet, ik ben er goed in.

  • Webulous
   Webulous november 9, 2015 at 1:34 pm - Reply

   Hoi André. mooi dat het jou is gelukt.

   Dank inderdaad voor de tip: we moeten inderdaad nog het een en ander vertalen. dat zit nog in “de pen”!

 9. Renee Stegeman juni 15, 2016 at 10:38 pm - Reply

  Hallo webulous,
  Ik heb wordpress op mijn pc geïnstalleerd om te kijken of ik er iets mee kan. Eén van de problemen waar ik tegen aan loop is de beperking van 2MB voor media.
  Uw oplossingen leken me wel iets maar ik heb 2 php ini bestanden (+nog 2 met een uitgebreidere extensie) en nog veel meer bestanden met de naam functions.php.
  Kunt u zeggen hoe ik het juiste bestand kan vinden?

  • Webulous
   Webulous juni 16, 2016 at 3:35 pm - Reply

   Hi Renee.
   je zou – als het goed is- een aantal bestanden moeten hebben met de extensie php. maar je hebt b.v. maar 1 functions.php. ook zou je maar 1 (of geen: in dat geval kun je er een maken) php.ini moeten hebben. Dit is in de hoogst niveau waar jouw website is geïnstalleerd. dit is de folder waarin je zou moeten aantreffen de mappen: wp-admin, wp-conten en wp-includes.

   Lukt het zo?

 10. Kees juni 26, 2016 at 4:51 pm - Reply

  Hartelijk dank voor de duidelijke opties!
  De .htaccess methode werkte voor mij ideaal.

Leave A Comment