free-akismet-api-key-wordpress Op het moment dat je op jouw website iets van een formulier hebt waar de bezoeker iets kan invullen, stel je jezelf bloot aan spam.

Elke WordPress website heeft deze optie, namelijk de mogelijkheid om reacties op berichten te geven welke standaard aan staat!

Tip: Als je een net een WordPress website hebt geïnstalleerd, verwijder het bericht “Hello world!”. Dit bericht wordt standaard gecreëerd als je WordPress installeert. Veel mensen vergeten deze te verwijderen en daar maken spammers handig gebruik van! Door alle websites te scannen naar het bericht “Hello world!” weten ze niet alleen dat deze website mogelijk een reactieformulier heeft, maar ook nog eens dat het waarschijnlijk een WordPress Website is. Hierdoor weet het script (spammers gebruiken software of scripts om te spammen) ook welke velden het standaard moet verwachten en hoe deze automatisch ingevuld kunnen worden.

Maak je daarnaast gebruik van b.v. een contactformulier dan is er nog een mogelijkheid voor spammers om jou lastig te vallen met ongewenste berichten

Gebruik Akismet om Spam te herkennen en te weren.

Akismet en een service die – op dit moment- gratis is voor particuliere / persoonlijke non-profit websites. Je mag doneren, maar is niet verplicht. Akismet werkt samen met een plug-in die je gratis kunt downloaden. Afhankelijk van jouw host en hoe je WordPress installeert kan Akismet automatisch mee geïnstalleerd worden. Deze plug-in vangt de invoer via formulieren af en beoordeelt deze aan de hand van gegevens in de akismet servers. Op basis van deze informatie beschikt Akismet over filters die continue worden bijgewerkt. Deze filters bestaan uit regels waaraan spam kan worden herkend in combinatie met b.v. internetadressen waarvan bekend is dat deze spam versturen.

Eerst nog een API-key voordat Akismet werkt!

Ook al is de plug-in Akismet geïnstalleerd en geactiveerd, toch werkt hij nog niet. Je moet eerst een API-sleutel hebben om de plug-in gebruik te laten maken van de centrale akismet servers. Hoe je die krijgt zie je hier:

Een API-sleutel voor Akismet aanvragen

1. ga naar de website van akismet.

Dat is makkelijk, die is hier: https://akismet.com/

2. Druk op de blauwe knop “Say goodbye to comment spam”:

akismet-start-api-aanvraag

3. Kies een abonnement

Is jouw website een persoonlijke, non-profit website, dan kun je kiezen voor “Basic”. Hier kun je zelf aangeven wat de service jou waard is (dus ook gratis)

akismet-kies-abonnement

4. maak een (gratis) WordPress account

Akismet is van het bedrijf Automattic. hetzelfde bedrijf dat achter WordPress zit. Het hebben van een wordpress account is ook makkelijk, omdat je zo ook een avatar aan jouw account kunt koppelen. Zo zie je overal jouw pictogram van jouw account als je schrijft of reageert op blogberichten. niet allen in jouw site, maar ook andere (WordPress) websites!

Heb je al een wordpress account, log dan in met die gegevens

akismet-maak-wordpress-account

Zorg dat je een geldig email adres opgeeft, je krijgt een email met een link waarmee je verder kunt.

akismet-activering-mail

5. Kies hoeveel je wilt betalen voor Akismet

akismet-betaal-akismet

Wil je gratis gebruik maken van de Akismet service, schuif de balk dan helemaal naar links.

Merk op dat het betaalformulier dan plaats maakt voor een Voor- en Achternaam veld. Vul deze in en druk op de blauwe knop.

6. Kopieer de Api-sleutel

Akismet geeft je naar verloop van tijd een API-sleutel kopieer deze

akismet-api-sleutel-ontvangen

en plak hem in de plugin van akismet in jouw website in het dashboard via: instellingen > Akismet

akismet-plak api-sleutel

Het werkt!

Na verloop van tijd kun je in de plug-in de statistieken zien. Wat een geluk dat er iets ongemerkt voor jou alle ongewenste berichten tegenhoud en verwijderd! akismet-statistieken

 Brand Communication Image Banner 728 x 90


KPN Algemeen 728 x 090

Themeforest wide 728 x 90

Go Daddy NL 728x90 30 off


Coolblue 728x90


728x90_ShutterStock-Culture_NL_animated
WordPress Membership Plugin


03 GIF Banner
Codecanyon wide 728 x 90