Waarom krijg ik geen volgers op twitter?

De twitter Follow fail. of ” Waarom krijg ik geen volgers op twitter? “

Je bent net nieuw op twitter, of al een tijdje bezig met “tweeten”: je hebt “iets” te melden: Nieuws, wetenswaardigheden, service, advies, noem maar op.

En toch…..

Je wordt niet gevolgd, of tenminste je krijgt niet het gewenste aantal volgers.

Wat is er aan de hand? Waarom krijg ik geen volgers op twitter?

Er vanuit gaande dat je twitter professioneel gebruikt: je promoot of ondersteund jezelf, een product of dienst, moet je jezelf een paar dingen bedenken:

  • Is twitter wel het geschikte medium voor mij om te gebruiken: (140 tekens is wel kort…..!)
  • Zit mijn publiek wel op twitter? (Steunkousen advies lijkt mij meer iets voor het buurt zorgcentrum!)

Heb je jezelf deze vragen voorgelegd en ben je van mening dat jij of jouw bedrijf op twitter moet zijn, kijk dan eens naar de volgende punten:

10 tips om meer volgers te krijgen op twitter.

Deze tips zijn niet zozeer het resultaat van een uitgebreide studie, maar een logische benadering. Dit is ook geen lijst “Hoe krijg ik meer volgers op twitter”. Er zijn genoeg websites die daarover schrijven. Deze lijst is meer een lijst “hoe zorg ik ervoor dat twitteraars mij terug volgen” (en dat is wat anders !)

avatar

1. Je hebt geen avatar

Jouw avatar is jouw logo of foto van jezelf die aan jouw twitteraccount is gekoppeld. Als iemand op twitter jou wilt terug volgen, dan heeft deze persoon interesse in jou, jouw product of dienst of wat je te vertellen hebt. Deze persoon wil jou ook kunnen zien, of op zijn minst een afbeelding dat in verband gebracht kan worden met jou, de instelling waarvoor jij werkt of het product of dienst dat je ondersteund of promoot.

2. Je hebt geen info over jezelf gegeven

Bij twitter draait alles om beknoptheid. het is dan ook niet nodig een uitgebreide biografie te geven maar geef aan wie je bent waar je voor staat en hoe iemand meer over jou, jouw product of dienst te weten kan komen:

Neem even de tijd en vul de locatie, een websiteadres en jouw 160 tekens tellende biografie.

3. Jouw website is hyves-pagina

Okay ik ben geen hyves fan, ook nooit geweest trouwens! Waarom? ik vond (en vind) hyves kinderachtig overkomen (dat is mijn idee he!) en mis daar een stuk professionaliteit. Bovendien kunnen we denk ik ook wel zeggen dat hyves zijn beste tijd gehad heeft.

Persoonlijk zou ik minder snel geneigd zijn iemand terug te volgen als zijn of haar webpagina een hyvespagina is, omdat hyves een community is waar ik niet uithang en mijzelf daarmee ook niet kan identificeren.

4. Jij volgt een miljoen gebruikers, je hebt er zelf 6 en je hebt geen status updates

Dit lijkt op een account  dat iemand ooit aangemaakt heeft en er verder niet meer mee gedaan heeft. Of -reger nog- er zijn gebruikers die apps gebruiken, die automatisch twitteraars volgen en niet meer volgen. Daar heeft dit soort accounts alle schijn van. Wie wil deze mensen nu volgen?

5. Jou profiel probeert Expertise uit te dragen

maar je hebt 3 tweets geplaatst over onderwerpen die 4 maanden geleden “hot” waren. Goed man!

#typischgevalvanjammer

6. Jouw updates gaan overduidelijk alleen maar over jou of jouw product/dienst

Of te wel je probeert eenzijdig iemand anders “in zijn mik” te duwen. Je gebruikt twitter als een marketing-tool op een hele foute manier waarbij je niet tot interactie met de ander komt. Tenzij ik een buitengewone interesse heb in jou of jouw product ga ik jou niet volgen, denk ik.

7. je volgt een volger terug, die jou vervolgens een slecht doordacht direct bericht stuurt.

iemand volgt jou en om een of andere reden volg je hem/haar terug en “pling!” je krijgt direct een bericht als “Heay bedankt dat je mij volgt, hoe kan ik jou helpen snel rijk te worden?”

Naaahhhh, nee joh, niet doen!

8. Je gebruikt Twitter als een wedstrijd: kijk eens hoeveel volgers ik heb?

Voor mij persoonlijk gaat het erom wat iemand heeft te vertellen. Een twitter-volger is een vriend of vriendin, een collega, iemand met wie ik samenwerk. Deze persoon is geen nummer.

9. Jouw berichtenreeks heeft de tendens telkens uit te monden in meningsverschillen.

Twitter heeft alles te maken met communiceren. eenzijdig delen van mening of standpunten zonder daarbij ruimte over te laten tot discussie over een grote verscheidenheid aan onderwerpen werkt niet uitnodigend

10. Er is geen interactie met jouw volgers

Twitter is een sociaal medium. sociaal zijn is het hebben van interactie. het voeren van communicatie. Een twitteraar die alleen maar informatie geeft zonder ooit interactief met iemand te communiceren begaat in mijn ogen een grote fout.

Deze lijst is, zoals gezegd, waarschijnlijk verre van volledig of perfect. Bovendien is deze lijst onomstotelijk persoonlijk. Maar ik geloof dat in de kern deze lijst waarheden bevat die zullen bijdragen aan het bouwen van een groter twitter publiek.

Mocht je tips of aanvullingen hebben, dan horen wij die natuurlijk graag.

 728x90_ShutterStock-Culture_NL_animated


Coolblue 728x90

Brand Communication Image Banner 728 x 90
WordPress Membership Plugin


03 GIF Banner


KPN Algemeen 728 x 090

Codecanyon wide 728 x 90


Go Daddy NL 728x90 30 off
Themeforest wide 728 x 90