wordpressLogo_250

Wat is WordPress?

WordPress is een open source programma ofwel ‘Freeware’. Dat betekent dat iedereen het gratis mag gebruiken.

WordPress begon als een Blog programma maar de laatste jaren wordt steeds meer gebruikt om ‘gewone’ websites te bouwen. WordPress kan gebruikt worden als CMS (content management system) -dat wil zeggen dat je geen programeur hoeft te zijn om de inhoud van jouw website te bewerken. Deze gebruiker vriendelijk systeem is gegroeid tot de grotste platform waarmee websites worden gebouwd en kent een enorm internationaal community die hulp en ondersteuning biedt.

Er zijn 2 soorten wordpress:

WordPress.com en wordpress.org

De uiterlijk van de twee programma’s is ongeveer hetzelfde.

WordPress.com biedt een simpele gratis moglijkheid om een blog te creeren waarbij je geen domeinnaam en eigen hosting nodig hebt. De mogelijkheden van wordpress.com zijn beperkt. Je kunt kiezen uit beperkte aantal designs voor jouw blog, je kunt het niet uitbreiden met extra functionaliteiten als plugins en widgets en je kunt het moeilijkt gebruiken als een ‘echte’ website (CMS). Deze moglijkehid is geschikt voor mensen die de eerste stappen online maken en de water willen testen.

Bij WordPress.org mag je de software gratis downloaden maar heb je wel een plek op het internet nodig om het op te zetten en jouw website bouwen. Je hebt dus een Hosting pakket nodig en een domeinnaam. In deze blog hebben we het over wordpress.org. omdat het veel meer mogelijkheden aanbiedt.

Wat zijn de voordelen van WordPress?

Er zijn enorm veel voordelen… Een aantaal daarvan zijn:

Gebruikers vriendelijk:

SEO vriendelijk:

Goedkoop:

Het programma is gratis te gebruiken, Er zijn duizenden designs die je gratis mag gebruiken en tienduzenden plugins die de functionliteit van jouw website uitbrieden.

Een domein en hosting kun je regelen vanaf enkele euro’s per maand en ook de professionele plugins, designs en uitbreidingen die je kunt kopen zijn meestal voor een enkele tientjes te koop.

Flexible

Groot

Ook is het makkelijk om freelancers te vinden die aanpassingen voor jouw kunnen maken als je zelf niet uitkomt

 728x90_ShutterStock-Culture_NL_animated
WordPress Membership Plugin


03 GIF Banner


Brand Communication Image Banner 728 x 90
Codecanyon wide 728 x 90


Go Daddy NL 728x90 30 off


KPN Algemeen 728 x 090

Themeforest wide 728 x 90

Coolblue 728x90