stage

Wat is het podium van een website?

Er bestaat zoiets als een podium (of in het Engels stage) dit is de belangrijkste plaats in jouw website of blog, omdat deze plaats de meeste aandacht van jouw bezoekers krijgt. Als je dit lees leest zal je dit misschien een “open deur” of logisch vinden, maar er gaan veel website bouwers of designers voorbij aan dit feit. Gebruik het podium om jouw bezoeker te vertellen waar hij of zij terecht is gekomen en wat hij of zij verder kan verwachten of gebruik deze plaats om de bezoeker te verleiden om iets te doen. (directe verkoop is niet altijd even slim op deze plaats!)

Waar bevind zich het podium?

Op deze vraag is natuurlijk geen eenduidig antwoord, omdat e.e.a. afhankelijk is van het design. In bijna alle gevallen zal het gaan om dat gedeelte dat direct in beeld is, zonder dat de bezoeker daarvoor hoeft te scrollen. De meeste websites hebben horizontaal in het midden boven een logo of header. Daaronder bevind zich vaak een menu. De ruimte daaronder is – in de meeste gevallen- het blogpodium: Die plaats in jouw website die van nature de eerste en meeste aandacht krijgt van jouw bezoeker. voor webulous is dat het gearceerde gebied in de afbeelding hieronder:

blogpodium

Het podium van een website is dat gedeelte van de een webpagina dat van nature automatisch als eerste de meeste aandacht krijgt van jouw bezoekers.

Probeer hem of haar dus in dat gebied te vangen en te interesseren voor wat jij te vertellen hebt. Succes met “optreden”!

 

Codecanyon wide 728 x 90


Go Daddy NL 728x90 30 off

728x90_ShutterStock-Culture_NL_animated


KPN Algemeen 728 x 090

Themeforest wide 728 x 90
WordPress Membership Plugin


Coolblue 728x90


03 GIF Banner


Brand Communication Image Banner 728 x 90